Nina Derwael krijgt met Vlaams Sportjuweel alweer een trofee

  Nina Derwael wint dit jaar het Vlaams Sportjuweel. De 18-jarige turnster kroonde zich in 2018 tot Europees en wereldkampioene aan de brug en werd unaniem verkozen door de jury. Eerder won Derwael ook al de Trofee voor Sportverdienste.

  Derwael: "Heel mooie bekroning van dit seizoen"

  Het Vlaams Sportjuweel is een onderscheiding die uitgaat van de Vlaamse overheid en beloont een Vlaamse sporter die dit jaar een opmerkelijke prestatie geleverd heeft. Een sporter kan de trofee maar één keer winnen in zijn carrière.

   

  Nina Derwael was dit jaar de gedoodverfde winnares. De turnster pakte op het EK goud aan de brug en zilver op de balk. Vorige maand veroverde ze als allereerste Belgische turnster de wereldtitel, ook aan de brug.

   

  Nina Derwael, die eerder deze maand ook al de Trofee voor Sportverdienste in ontvangst mocht nemen, is de eerste turnster op de erelijst en volgt snowboarder Seppe Smits op.

   

  "Dit is een heel mooie bekroning voor mijn seizoen. Het is een hele eer om deze trofee te ontvangen", zegt Derwael. "Het went niet. Elke prijs doet plezier, zeker in een jaar waarin de Belgische sporters het heel goed deden."

  Geniet nog eens van de klasse van Derwael op het WK: