• home
 • video
 • pas verschenen

  Maradona grijpt met Dorados naast titel in tweede klasse Mexico

  Het sprookje van Maradona bij Dorados kent geen happy ending.

  Diego Maradona heeft zich met het Mexicaanse team Dorados de Sinaloa niet gekroond tot eindwinnaar van de Apertura Ascenso MX, de eerste fase van het Mexicaanse kampioenschap in tweede klasse. In de finale van de play-offs verloor Dorados van Atlético de San Luis.

  Maradona leek bijna voor een ongekend sprookje te zorgen bij Dorados dit seizoen. De Argentijn nam het roer bij de Mexicaanse tweedeklasser over toen die op een dertiende plaats stond in het klassement. Dorados sloot onder Maradona echter af op een zevende plaats in de reguliere competitie.

   

  Dat leverde een ticket op voor de play-offs, waar enkel de acht beste teams aan deelnemen. Dorados schakelde in zijn weg naar de finale onder meer Juarez uit, het team dat de reguliere competitie als nummer één beëindigde.

   

  De finale werd net als alle andere wedstrijden in de play-offs beslist met een heen- en terugduel. Dorados won de heenpartij met 1-0, maar het team van Maradona verloor de terugmatch met 4-2 van Atlético de San Luis.

   

  In die terugwedstrijd moest Maradona overigens toekijken vanuit de tribunes. De Argentijn was geschorst wegens uitlatingen naar de tegenpartij in het eerste duel. 

  Maradona schreeuwde zijn frustraties uit vanop de tribunes.