• home
 • video
 • pas verschenen

  Nederland-Engeland is blikvanger in halve finales Nations League

  Lingard scoort

  Engeland won in maart van dit jaar een oefenmatch in Nederland met 0-1.

  Op het UEFA-congres in Dublin is geloot voor de Final Four van de Nations League. Nederland-Engeland en Portugal-Zwitserland zijn de 2 halve finales. De matchen vinden begin juni in Portugal plaats.

  België had zijn zinnen gezet op de eerste editie van de Nations League, maar door een uitschuiver in Zwitserland greep het naast een ticket voor de Final Four.

   

  De Zwitsers zijn nu uitgeloot tegen gastland Portugal. Die halve finale wordt op 5 juni gespeeld. Een dag later staat de kraker Nederland-Engeland op het programma in Guimaraes. In maart stonden beide landen nog tegenover elkaar en toen won Engeland de confrontatie, dankzij een goal van Lingard.

   

  Op 9 juni wordt de finale gespeeld in Porto en kennen we dus de eerste winnaar van deze nieuwe UEFA-competitie.