• home
 • video
 • pas verschenen

  Red Lions moeten goudjacht voortzetten zonder Stockbroekx

  Manu Stockbroekx

  Manu Stockbroekx (r) in actie tegen India.

  Emmanuel Stockbroekx komt niet meer in actie op het WK hockey in India. De Belgische verdediger valt uit met een hamstringblessure.

  Emmanuel Stockbroekx blesseerde zich gisteren in de groepsmatch tegen India (2-2). De technische staf van de Red Lions bevestigde vanochtend dat de verdediger een scheuring heeft opgelopen in zijn rechterhamstring. De verdediger wordt vervangen door Antoine Kina, die vandaag samen met andere reserve Augustin Meurmans naar India vliegt.

   

  "We hebben ervoor gekozen om Stockbroeckx te vervangen door Kina, die een meer offensief spel heeft dan Meurmans", reageert bondscoach Shane McLeod. "In onze selectie hebben we 6 spelers die defensief ingesteld zijn. Met Antoine beschikken we over iemand die andere infiltratiemogelijkheden zal bieden op het middenveld."

   

  Zaterdag spelen de Belgen tegen Zuid-Afrika.

  India - België (2-2) in Sportweekend: