• home
 • video
 • pas verschenen

  Gérard na 3e Masters-triomf: "Grandslamzege is leemte op palmares"

  Joachim Gérard

  "Gérard wordt soms boos op zichzelf op het terrein."

  Joachim Gérard wist gisteren voor de 3e keer de Masters rolstoeltennis te winnen, het toernooi met de beste 8 sporters ter wereld. Sporza belde naar de jonge en beloftevolle rolstoeltennisser Jef Vandorpe voor een kort portret.

  "Joachim Gérard moet iets met de Masters hebben, want anders win je dat niet 3 keer in 4 jaar tijd", vertelt Jef Vandorpe. "Hij was dit jaar ook weer de hele week in vorm."

   

  "Joachim is vooral een heel sterke tennisser. Dat merk je ook aan zijn service, dat is een van de beste ter wereld. Hij is ook iemand die voor elk punt werkt. Soms maakt hij zich wel eens boos op het terrein. Het is een uitdaging voor hem om zich kalm te houden."

   

  "Een andere uitdaging is natuurlijk om eindelijk ook eens te scoren op een grandslamtoernooi. Ik denk dat hij zich ook al lang afvraagt waarom het hem daar nog nooit gelukt. Misschien legt hij te veel druk op zichzelf?"

  Gérard: "Verschil tussen Masters en grandslamtoernooi is groot"

  Joachim Gérard zelf beseft ook dat hij het nu ook eens op een van de grote grandslamtoernooien zal moeten waarmaken. "Dat is een grote leemte op mijn palmares", zegt hij aan RTBF. "Maar het verschil tussen de Masters en een grandslamtoernooi is ook groot."

   

  "Op de Masters begin je met poulematchen. Dan mag je al eens een steekje laten vallen, zoals ik deze week heb laten zien. Dan begin je wat rustiger aan het toernooi en kun je bevrijd spelen in de halve finales en finale. Op de grandslamtoernooien betaal je elk foutje cash. Ik zal ook daar meer bevrijd moeten spelen."