• home
 • video
 • pas verschenen

  Club niet meer in cup, maar ex-Club-spelers zijn alomtegenwoordig: "Zotte lichting"

  Van links naar rechts: Daan Debouver (Mandel), Michiel Clyncke (Mandel), Nikola Storm (KV Mechelen) en Aaron Vanfleteren (Knokke).

  Zoek niet meer naar Club Brugge in de 1/8e finales van de Beker van België, maar bij stuntploegen Mandel United, Deinze en Knokke vinden we heel wat spelers terug die in de jeugd bij Club Brugge nog samenspeelden. Sportweekend zocht hen op.

  "Eigenlijk hadden we een zotte lichting", zegt Daan Debouver, die samen met zijn ex-Club-genoot Michiel Clyncke nu voor Mandel United (2e Am.) uitkomt. "Er zijn enorm veel spelers van die ploeg van Club Brugge die zijn doorgebroken. En wij zitten hier (lacht)."

   

  Het is inderdaad een indrukwekkend lijstje: Brandon Mechele bij Club Brugge, Björn Engels bij Reims, Birger Verstraete bij Gent, Tuur Dierckx bij Waasland-Beveren, Nikola Storm bij KV Mechelen, Zinho Gano bij Genk en Boli Bolingoli bij Rapid Wenen. Allemaal speelden ze in dezelfde jeugdploeg.

   

  "Op een bepaald moment zaten we met 8 spelers van Club Brugge in de nationale ploeg", herinnert Debouver zich. "We konden een redelijk potje voetballen. We zijn ook nog kampioen geworden bij de beloften", vertelt Storm.

  De jeugd van Club Brugge, met op de onderste rij o.m. Gauthier Libbrecht (links - nu Deinze), Michiel Clyncke (3e van rechts - nu Mandel United) en Aaron Vanfleteren (2e van rechts - nu Knokke).

  "Tot in de finale, hé, jongens!"

  Ze zijn nu misschien allemaal uitgewaaierd, maar ze hebben nog altijd contact met elkaar. "Je bouwt gedurende al die jaren een sterke band op. Dat smijt je niet zomaar weg", zegt Aaron Vanfleteren, die nu voor Knokke speelt.

   

  En natuurlijk worden er zoals bij elke vriendengroep anekdotes verteld. "Zo heeft Nikola ooit eens de klink van mijn Alfa Romeo eraf getrokken", zegt Vanfleteren. Storm: "Dat was per ongeluk! En ik wil er wel bij vermelden dat ik dat zelf betaald heb."

   

  De droom is natuurlijk om elkaar ook nog eens op het voetbalveld tegen te kunnen komen. In de 1/8e finales (zie onder) blijven de ex-ploegmaats voorlopig uit elkaars vaarwater. "Het zou leuk zijn om na al die jaren nog eens tegen elkaar te kunnen spelen", zegt Storm. Waarna er met een lach afscheid wordt genomen: "Tot in de finale, hé, jongens!"

   

  Mandel United trekt vanavond naar STVV. Deinze (1e Am.), de killer van Club Brugge, ontvangt Eupen, reeksgenoot Knokke doet het op Union.
  Volg alle wedstrijden vanavond op sporza.be met tekst.

  Bekijk de reportage uit Sportweekend