Divock Origi beslist Merseyside derby: "Dit is ongelooflijk"

  Het waren de eerste, officiële speelminuten voor Origi dit seizoen.

  Liverpool won gisteren de stadsderby tegen Everton. Pas in de slotseconden tekende invaller Divock Origi voor de 1-0. "Op zo'n cruciaal moment scoren in een derby, dat is heel speciaal", liet Origi optekenen na de match. 

  Met een onwaarschijnlijk doelpunt kroonde Origi zich tot de held van Liverpool in de Merseyside derby. Daarbij kreeg hij hulp van de lat en een blunderende Everton-doelman Jordan Pickford. 

   

  "Ik volgde mijn instinct op dat moment. Gelukkig viel de bal goed en kwam die in mijn richting uit", aldus Origi. "Onze honger naar de zege heeft ons geholpen. Dit geeft een ongelooflijk en gelukkig gevoel."

   

  De weg voor Origi, om eindelijk nog eens speelminuten te krijgen bij Liverpool, was lang. Liverpool-coach Jürgen Klopp, die uitzinnig was van vreugde bij de goal van Origi, bleef echter geloven in een wederopstanding van de Belg.

   

  "Ik hoop voor Div dat met deze goal hij het boek van zijn mindere periode kan sluiten", aldus Klopp. "Een Origi op zijn best zorgt voor snelheid en fysieke présence."

  Reactie Origi na de wedstrijd:

  Ook een blije Simon Mignolet na de derby:

  Belgen met meeste Premier League-goals als invaller

   

  speler

  goals

  1.

  Romelu Lukaku

  9

  2.

  Christian Benteke

  8

  3.

  Divock Origi

  7

  4.

  Michy Batshuayi

  6

  .

  Kevin Mirallas

  6