• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Snelders over Super Sunday: "Genk is niet zomaar zeker van de zege"

  Clement en Vanhaezebrouck

  Wie trekt aan het langste eind: Clement of Vanhaezebrouck?

  Het wordt een voetbalzondag om duimen en vingers bij af te likken, niet alleen met toppers in het buitenland (o.a. Arsenal-Tottenham), maar zeker ook met 2 topaffiches in de Jupiler Pro League: Club-Standard en Anderlecht-Genk. Cocommentator Eddy Snelders blikt vooruit.

  Club Brugge-Standard (14.30u)

  Club Brugge heeft met verdedigend voetbal een punt behaald in Dortmund. Dat zijn we niet van hen gewend, maar als de Fransen dat mogen tegen de Belgen op het WK, dan mag Club dat toch ook doen in Dortmund.

   

  Club kwam ook uit een moeilijke periode, dus die aanpak was logisch. Maar zo kunnen ze niet elke week spelen, zeker niet thuis. Het initiatief zal bij Club moeten liggen vandaag.

   

  Standard heeft van alle clubs misschien wel het meest individuele talent in elke linie, maar het probleem is de standvastigheid en continuïteit. Het zijn jongens die je moeilijk allemaal in de pas kunt laten lopen.

   

  Ze hebben zo hun eigen ideeën, maar zo nu en dan is er ook eentje die niet geïnteresseerd is. Vandaar ook die uitschuivers tegen mindere tegenstanders. Maar gelukkig is het vandaag tegen Club, want tegen een sterk team zijn al die vrijbuiters wel bij de les.

  Anderlecht-Racing Genk (18u)

  Anderlecht werd de voorbije matchen geplaagd door blessures, waardoor Vanhaezebrouck de kaart van de jeugd heeft moeten trekken. Met die jeugd weet je het natuurlijk nooit: de ene week is het heel goed, de volgende heel slecht.

   

  Ik heb de indruk dat Vanhaezebrouck toch wat spelers recupereert en hij dus een mix van jeugd en ervaren mannen aan de aftrap kan brengen. Een nieuw Anderlecht dus, waardoor je niet zomaar kunt zeggen dat Genk makkelijk zal winnen in het Vanden Stock-stadion.

   

  Genk komt ook niet uit een goeie week, al worden daar vooral individuele fouten gemaakt. Het spel van Genk is zeker niet slecht, want het creëert nog altijd veel kansen. In Malmö speelde het ook goed, maar toen de kwalificatie zeker leek, kwam er nonchalance in het spel. Het wordt voor Genk vooral zaak om achterin stabiel te zijn.

  Eddy Snelders