• home
 • video
 • pas verschenen

  Mikaela Shiffrin maakt haar boeketje vol en wint nu ook een Super-G

  Mikaela Shiffrin was iedereen te snel af in Lake Louise.

  Mikaela Shiffrin heeft de eerste Super-G van het seizoen gewonnen. In Lake Louise (Canada) was ze duidelijk sneller dan de Noorse Ragnhild Mownickel. De Amerikaanse Shiffrin telt nu in alle disciplines een WB-zege.

  De 23-jarige Mikaele Shiffrin stapelt al enkele jaren de overwinningen op in de technische ski-onderdelen: slalom en reuzenslalom. Op de snelheidsnummers zoals de Super-G en de afdaling kon ze veel minder haar stempel drukken.

   

  Maar haar 46e WB-zege is een speciale, want dankzij haar zege op de Super-G schaart Shiffrin zich in een beperkt kransje skiesters die in alle disciplines een WB-manche wonnen. Enkel Anja Pärson (Zwe), Pernilla Wiberg (Zwe), Petra Kronenberger (Oos), Tina Maze (Svn), Janica Kostelic (Kro) en haar landgenote Lindsey Vonn deden het haar voor.

   

  Het is al de derde overwinning voor Shiffrin in dit prille skiseizoen. Eerder was de Amerikaanse ook al de beste in de slaloms in Levi en Killington. In de algemene stand van de Wereldbeker heeft ze al 200 punten voorsprong op de eerste achtervolger, de Zwitserse Michelle Gisin.