Kortrijk ontsnapt aan straf voor racisme wegens procedurefout

Het dossier lijkt op een sisser uit te draaien.

KV Kortrijk wordt niet gestraft voor racistische opmerkingen van enkele fans aan het adres van Standard-spelers Mpoku en Luyindama.

Supporters van KV Kortrijk hadden zich tijdens en na de match tegen Standard misdragen en viseerden daarbij vooral de donkerhuidige spelers van de bezoekers, zoals Mpoku en Luyindama. Een schuldbewuste KVK-fan bood achteraf zijn excuses aan, maar het bondsparket trok met het dossier toch naar de Geschillencommissie Hoger Beroep.

 

Maar die commissie verklaarde zichzelf onbevoegd, aangezien de leden op basis van beelden en getuigenissen niet overtuigd waren dat er (racistische) spreekkoren waren. "Hoogstens was er wangedrag van supporters."

 

Aangezien de commissie zich enkel mag uitspreken over spreekkoren, werd de bal weer teruggekaatst naar het bondsparket, dat nog in evocatie kan gaan. Zo kan het dossier alsnog bij de juiste instantie, namelijk de "gewone" Geschillencommissie, belanden.