• home
 • video
 • pas verschenen

  Eerste reserve Kina opgeroepen als vervanger Stockbroeckx

  Zit het WK er op voor Stockbroeckx?

  De Red Lions hebben eerste reserve Antoine Kina opgeroepen voor het geval Emmanuel Stockbroeckx niet fit raakt voor de WK-match tegen Zuid-Afrika.

  Emmanuel Stockbroeckx moest zondag in Bhubaneswar de partij van de Belgische hockeyploeg tegen gastland India staken in de 52e minuut. De speler van Bloemendaal liep een dijbeenblessure op.

   

  "Een medische scan moet meer uitsluitsel brengen over de diagnose. De medische staf doet er alles aan om Stockbroeckx volledig klaar te krijgen voor de confrontatie tegen Zuid-Afrika op 8 december", klinkt het in een persbericht.

   

  Maar de technische staf van de Red Lions wil geen risico nemen en laten alvast een vervanger het vliegtuig richting India nemen. Antoine Kina (La Gantoise) stapt maandag op het vliegtuig. De tweede reserve, Augustin Meurmans, wordt niet bij de groep van 18 Red Lions gehaald.