Geen winnaar in beklijvende bokskamp, maar Wilder behoudt titel

  Fury en Wilder

  Deontay Wilder kreeg Tyson Fury tot 2 keer toe tegen het canvas.

  Deontay Wilder mag zijn zwaargewichtengordel in de WBC-bond nog wat langer bijhouden, maar de Amerikaan had wellicht meer verwacht van zijn gevecht tegen de Brit Tyson Fury. De jury kon achteraf geen winnaar aanwijzen. "100% zeker dat we een rematch zullen kampen."

  Deontay Wilder begon als torenhoge favoriet aan de kamp, want hij won tot voor vannacht zijn 40 kampen op 1 na allemaal met knock-out. Tyson Fury lag door een dopingstraf meer dan 2 jaar stil en kwam in die periode 60 kilogram aan. Bij de weging was Fury ook nu nog 20 kilogram zwaarder dan Wilder.

   

  Maar het gevecht was verbazingwekkend evenwichtig. Fury maakte helemaal geen logge indruk, maar maakte indruk met zijn dartele voetwerk en gracieuse uithalen. De Brit domineerde zo grote delen van de kamp. Maar Wilder slaagde er toch in om Fury 2 keer tegen het canvas te meppen. Fury rolde met zijn ogen toen hij vlak voor de laatste bel nog eens neerging, maar vond toch de kracht om weer rechtop te staan.

   

  Beide boksers claimden achteraf de overwinning (foto onder), maar het was de jury die het finale verdict moest vellen. Eentje was op de hand van The Bronze Bomber, eentje op de hand van The Gypsy King en een derde was onbeslist. Zo eindigt de kamp op een gelijkspel en behouden beide boksers hun ongeslagen status.

  WIlder en Fury in koor: "Dit doen we nog eens over"

  Hoewel beide boksers na het gelijkspel een beetje een onbevredigd gevoel hadden, smaakte de kamp toch naar meer. Er werden dan ook in de ring al plannen gemaakt voor een rematch, wellicht in de lente.

   

  "Als je twee strijders tegenover elkaar zet, krijg je een geweldig gevecht. Dat hebben we hier bewezen", zei Wilder. "Ik denk dat ik de overwinning had verdiend met die twee knock-downs. Maar we toonden veel respect voor elkaar. We zijn dan ook de besten ter wereld."

   

  "Ik ben helemaal klaar om dit nog eens over te doen", voegde Wilder er nog aan toe, iets wat door Fury volmondig werd beaamd. "100% zeker dat er een rematch komt. Ik en deze kerel zijn de beste 2 zwaargewichten ter wereld."

   

  De kamp werd nochtans gezien als een tussenstap naar een nog meer geanticipeerd gevecht met Anthony Joshua, de Brit die sinds zijn kamp met Vladimir Klitsjko de houder is van de wereldtitels in de 3 andere grote boksbonden. 

  Niet iedereen was het met de beslissing van de jury eens