• home
 • video
 • pas verschenen

  Arjen Robben (34) neemt na 10 seizoenen afscheid van Bayern München

  " "

  305 wedstrijden, 143 goals, 7 titels, 4 bekers, 1 Champions League.

  Er komt na dit seizoen een einde aan een tijdperk bij Bayern München: Arjen Robben (34) houdt het voor bekeken bij de Duitse topclub, dat de Nederlandse winger in 2009 wegkaapte bij Real Madrid. "Ik heb hier fantastische jaren gehad en denk dat dit het juiste is om te doen", vertelde hij aan Algemeen Dagblad.

  Robben won met Bayern alles wat er te winnen valt in het clubvoetbal: 7 landstitels, 4 Duitse bekers, 2 Duitse Supercups en de Champions League in 2013 als absolute hoogtepunt: in de finale op Wembley tegen Dortmund maakte de blessuregevoelige Nederlander de 2-1 in de 89e minuut.

   

  In totaal droeg hij 305 keer de rood-witte kleuren, goed voor 143 doelpunten. In juni zet hij er dus een punt achter in Beieren. "Ik heb deze beslissing enkele weken geleden genomen. Ik denk dat dit het juiste is om te doen en om het nu kenbaar te maken."

   

  "Het is wel een hele stap", beseft Robben. "Ik ben 10 jaar actief geweest bij deze club en heb hier prachtige jaren gehad. We gaan ook nog voor een geweldig slot tot aan de zomer. Het is gewoon bijzonder dat ik op mijn leeftijd nog steeds op dit topniveau kan spelen en nog zo'n wedstrijd als dinsdag tegen Benfica op de mat kan leggen." Robben scoorde 2 keer in de 5-1-zege tegen de Portugezen.

  "De aanbiedingen zullen wel komen"

  Aan zijn sportieve pensioen denkt de man die in januari 35 jaar wordt nog niet. "Ik moet nog nadenken over wat ik nu ga doen? De aanbiedingen zullen wel komen. Dat zien we straks wel."

   

  In de competitie loopt het niet snor met Bayern, dat pas 4e staat op 9 punten van Dortmund. De stoel van coach Niko Kovac wankelt.

   

  Vanochtend had clubvoorzitter Uli Hoeness in de pers al verklaard dat het wellicht voor Robben en Ribéry (35) "heel waarschijnlijk hun laatste seizoen zou zijn". De discussie over de oudjes wordt er gevoerd in de lokale media. Hoeness: "De kern zal volgend seizoen grondig aangepakt worden. We willen een heel offensieve transferpolitiek voeren. Onze kassa zit goed vol."

  De kern zal volgend seizoen grondig aangepakt worden. We willen een heel offensieve transferpolitiek voeren. Onze kassa zit goed vol.

  Bayern-voorzitter Uli Hoeness