• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgen grijpen naast podium op WB baanwielrennen in Berlijn

  De Ketele (archieffoto) eindigde als 7e met De Vylder.

  De eerste twee dagen van de WB-manche baanwielrennen in Berlijn heeft België nog geen medaille opgeleverd. Zevende plaatsen in de ploegkoers, omnium en ploegenachtervolging waren de beste resultaten.

  De Ketele en De Vylder komen tekort voor de prijzen

  Het onuitgegeven duo Kenny De Ketele/Lindsay De Vylder heeft niet kunnen meedoen voor de overwinning in de ploegkoers. Pas halverwege konden de Belgen wat puntjes sprokkelen en in de slotsprint konden ze als derde nog 6 extra punten rapen. Met 10 punten eindigden De Ketele en De Vylder op de 7e plaats. 

   

  "Exact een jaar geleden wonnen we in Canada, maar deze keer lukte het niet voor ons", schrijft De Ketele op Instagram. "Ik wou dat ik je de steun kon geven die je verdiende. Achteraf bekeken is de 7e plaats geen ramp met niet de beste benen."

   

  De overwinning in Berlijn was opnieuw voor Denemarken. Lasse Norman Hansen en Casper Von Folsach konden als enige een bonusronde nemen. De Denen staan in de WB-stand ook op kop na hun derde zege. België staat in de WB-stand als vijfde.

  Kopecky wordt zevende in het omnium

  Ook Lotte Kopecky kon geen medaille behalen op de WB-manche in Berlijn. In het omnium legde Kopecky beslag op de zevende plaats in de eindstand. De Britse Katie Archibald was onklopbaar en won 3 van de 4 onderdelen in het omnium.

  Ook achtervolgingsploeg wordt zevende

  Gisteren was de zevende plaats ook het eindverdict voor de achtervolgingsploeg bij de mannen. Het viertal De Ketele/De Pauw/De Vylder/Ghys reden bijna een Belgisch record. In de WB-stand staat de Belgische ploeg op de 6e plaats.

  Belgische vrouwen eindigen als negende