• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Geen communicatie tussen VAR en ref, Zulte Waregem komt zelf met oplossing

  Lawrence Visser

  Lawrence Visser krijgt geen gehoor bij de VAR.

  Een nieuw voetbalweekend, een nieuw hoofdstukje rond de VAR. In Zulte Waregem-KV Oostende was er een penaltyfase na handspel van Laurens De Bock. Ref Lawrence Visser vroeg advies aan de VAR, maar het busje kon niet overleggen met de man op het veld. Zulte Waregem lachte op Twitter groen.

  Halfweg de eerste helft landde een voorzet van Tardieu op de rechterarm van Oostende-verdediger De Bock. Scheidsrechter Visser legde de bal buiten de zestien, maar twijfelde en riep de hulp in van de VAR. Maar de communicatielijn met de VAR bleek niet te werken: geen VAR, geen penalty.

   

  Bij het begin van de tweede helft bleek de VAR dan toch weer operationeel, maar op Twitter deelde Zulte Waregem toch een prik uit. "'t Is bijna Sinterklaas", schreef Essevee, met een foto van een walkietalkie.

  De bewuste fase:

  De tweet van Zulte Waregem: