• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  River Plate volgt voorbeeld van Boca Juniors en wil niet in Madrid spelen

  Madrid is ook voor River Plate geen optie.

  De saga rond de Copa Libertadores blijft maar duren. Na supportersgeweld kon de return tussen River Plate en Boca Juniors vorig weekend niet gespeeld worden. De terugmatch zou nu op 9 december in Madrid afgewerkt worden, maar dat zint na Boca Juniors nu ook River Plate niet.

  De Zuid-Amerikaanse voetbalbond hakte donderdag de knoop door en besliste om de terugwedstrijd tussen River Plate en Boca Juniors in de finale van de Copa Libertadores volgende zondag in Madrid te laten spelen.

   

  Boca Juniors zette gisteren al stappen tegen die beslissing en ook River Plate is niet van plan om naar de Spaanse hoofdstad af te zakken. "We weigeren de nieuwe locatie", klinkt het. "Deze beslissing benadeelt de fans die al tickets hadden gekocht en houdt ook geen rekening met het thuisvoordeel van beide clubs."

   

  In het stadion van Boca eindigde de heenmatch op 2-2. Er waren toen geen River-fans toegelaten. River benadrukte nog eens dat de incidenten van vorig weekend niet in de stadionzone gebeurden, maar wel onder de verantwoordelijkheid van de veiligheidsdiensten viel.

   

  "Het is onbegrijpelijk dat de belangrijkste voetbalmatch in het Argentijnse voetbal niet gespeeld kan worden in het land dat momenteel de G20 organiseert", stond nog in de mededeling van River Plate.