• home
 • video
 • pas verschenen

  Reservekeeper Loic Van Doren (21): "Ik moet nog wat horden nemen"

  Loic Van Doren is de tweede doelman bij de Red Lions.

  Loic Van Doren komt als reservedoelman bij de Red Lions niet vaak in de schijnwerpers te staan. De jonegre broer van Arthur schikt zich in zijn rol in de schaduw van Vincent Vanasch.

  De jonge Loic Van Doren is nog maar sinds het EK 2017 reservedoelman bij de Red Lions als doublure van Vincent Vanasch. "Ik ben nog heel jong en het beste moet nog komen", zegt de 21-jarige broer van Arthur Van Doren, verdediger bij de Belgische ploeg.

   

  "Ik maak nog niet zo lang deel uit van de groep en ik voel dat ik nog enkele horden moet nemen. Ik zit nog in een ontwikkelingsfase en de groep helpt me daarin. Wat voor mij telt is hard trainen en altijd paraat staan voor als ik zou moeten invallen."

   

  Dat betekent dat Van Doren de wedstrijden moet bekijken en dus zag hij goed wat er nog beter kon bij de Red Lions in de zege tegen Canada. "We hadden meer intensiteit in ons spel kunnen leggen, maar het belangrijkste is om in dit toernooi te groeien."

  "In Nederland trainen we ook meer"

  Loic Van Doren volgde het voorbeeld van zijn broer en ruilde de Belgische competitie voor de Nederlandse. Hij staat in het doel bij Den Bosch. "Dat was een goeie beslissing, ik ben nu nog meer bezig met hockey."

   

  "Bij Den Bosch trainen we ook meer. Sinds augustus train ik 6 dagen per week. Ik merk dat dat mijn niveau omhoog gestuwd heeft, zowel op fysiek als op mentaal vlak."