• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  David Villa herenigd met Iniesta bij het Japanse Vissel Kobe

  David Villa & Andrés Iniesta

  Villa en Iniesta werden samen Europees kampioen (2008) en wereldkampioen (2010).

  David Villa gaat aan de slag bij de Japanse club Vissel Kobe. De 36-jarige aanvaller wordt er herenigd met Andrés Iniesta, met wie hij samenspeelde bij FC Barcelona en de Spaanse nationale ploeg.

  "Hola Japan. Hola Vissel Kobe", zegt Villa in een video die hij op zijn Twitteraccount plaatste. Bij de Japanse club zal Villa aan de zijde van onder anderen Andrés Iniesta en voormalig Duits international Lukas Podolski spelen.

   

  Eeder deze week maakte de Spanjaard bekend dat hij eind 2018 New York City verlaat. Bij de MLS-club stond hij sinds 2014 onder contract. Hij maakte er 80 doelpunten in 124 wedstrijden.

   

  Villa lanceerde zijn carrière bij Sporting Gijon. Vervolgens vertrok hij naar Real Zaragoza en Valencia, om in 2010 bij FC Barcelona te belanden. Met Barça kroonde hij zich tweemaal tot landskampioen en won hij één keer de Champions League. 

   

  In 2013 trok hij naar Atletico Madrid, dat onder meer dankzij zijn 13 competitiegoals voor het eerst sinds 1996 landskampioen werd. Met Spanje (en Iniesta) werd Villa zowel Europees kampioen (2008) als wereldkampioen (2010).

  Villa maakte het nieuws met een video bekend op Twitter