• home
 • video
 • pas verschenen

  Red Lions: "In eigen land wordt India gedragen door thuispubliek"

  De Belgische hockeymannen spelen zondag hun tweede wedstrijd in de groepsfase van het WK. Tegenstander India is ook het gastland en met het fanatieke Indische publiek belooft het een lastige klus te worden voor de Red Lions.

  Op de Olympische Spelen rekende België in de kwartfinales af met India, maar in eigen land kunnen de Indiërs altijd een tikkeltje meer tegen de Red Lions. "Als we in het buitenland spelen, is India een tegenstander die we aankunnen", zegt Tom Boon. "Maar voor hun supporters wordt het een andere wedstrijd."

   

  "De Indiërs worden dan echt gedragen door hun fans en door al het lawaai zullen wij elkaar nauwelijks kunnen verstaan. Het zal erop aankomen om de kalmte en de organisatie te bewaren."

   

  België kende een moeilijke openingsmatch tegen Canada. "We moeten nog wat groeien in het toernooi", vertelt Gauthier Boccard. "Ik verwacht zondag een goeie wedstrijd. We hebben een duidelijk plan om van India te winnen. We hebben geleerd uit het verleden en we zijn klaar voor de wedstrijd."