• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: 51 punten van Warrior Durant volstaan niet in spannende topper tegen Toronto

  Ook Golden State heeft de zegereeks van Toronto niet kunnen doorbreken, al waren ze er dicht bij. Kevin Durant maakte liefst 51 punten voor de regerende kampioen, maar na een verlenging moest die met 131-128 toch het hoofd buigen.

  "Wat een match", reageerde bezoekende coach Steve Kerr. "Het was een geweldige basketbalwedstrijd voor de fans. We kwamen net tekort."

   

  Dat lag dan niet aan Durant, want die maakte voor het 3e duel op een rij meer dan 40 punten. 51 punten is zijn seizoensrecord, daarbij deed hij nog eens 11 rebounds en 6 assists. "We kwamen snel veel achter. Ik wou gewoon agressief zijn en korven maken", was zijn simpele uitleg.

   

  De Raptors zijn het beste team van het seizoensbegin in de NBA en wonnen nu 7 keer op een rij. Ze stonden bijna de hele tijd op voorsprong, tot zelfs 17 punten in het derde quarter (79-62). De Warriors, die nog altijd zonder de geblesseerden Curry en Green spelen, dwongen met een stevige eindspurt op 10 seconden van de buzzer een verlenging af: een driepunter van Durant zorgde voor 119-119.

   

  In de extra tijd namen Kawhi Leonard (37 punten), Pascal Siakam (26) en Serbe Ibaka (20) evenwel weer de bovenhand. Door deze zege - de eerste in 9 matchen tegen Golden State - verstevigt Toronto zijn koppositie in het oosten (19 zeges-4 nederlagen), terwijl Golden State 3e is in het westen (15-8).

  Hoogtepunten van de topper: