• home
 • video
 • pas verschenen

  Sky-trein wil grote rondes kapen met blauw-zwarte outfit

  Froome, Thomas en Poels pronken met het nieuwe truitje.

  Froome, Thomas en Poels pronken met het nieuwe truitje.

  Team Sky laat zijn witte outfits volgend seizoen in de kast liggen, want het heeft net zijn blauw-zwarte exemplaren voorgesteld. Kan het ook in die kleuren weer de Tour en de Giro (en misschien ook nog de Vuelta) winnen?

  Het blauw-zwarte ontwerp is geen poging om Club Brugge-fans over de streep te trekken. Team Sky kiest voor zwart ter ere van hun tiende jaar in het peloton, het blauw is een verwijzing naar het Sky Ocean Rescue-programma, een campagne in de strijd tegen het plastic in de oceanen.

   

  "Ik vind het een mooi shirt", zei Giro-winnaar Chris Froome. "Het heeft een klassiek design en ik kan niet wachten om ermee te racen." Ook Tour-winnaar Geraint-Thomas is een fan. "Ik zie er heel wat oude designs in. Passend voor onze tiende verjaardag in het peloton."

  Tweets: