• home
 • video
 • pas verschenen

  Hét moment van een mooie EL-avond: Frank Raes schiet in de lach

  Sevilla-doelman Tomas Vaclik.

  Een avondje Europa League-voetbal heeft weer heel wat opmerkelijke fragmenten opgeleverd. Het topmoment vanuit Belgisch oogpunt was een prangende fase in Standard-Sevilla, waarbij de bal er net niet in wou.

  Standard kwam iets na het uur op 1-0 tegen de leider in de Primera Division. Maar Sevilla liet het daar uiteraard niet bij en perste er nog een offensief uit.

   

  In de slotfase trapten de Standard-spelers de bal lukraak en ver weg, waardoor de druk alleen nog maar toenam. In minuut 94 stichtte zo'n trap toch de nodige paniek in de Spaanse gelederen toen de Deense verdediger Simon Kjær de bal terugkopte.

   

  De uitgelopen keeper van Sevilla schrok zich een hoedje en repte zich weer naar zijn doel, waar hij de bal tegen de paal zag botsen. Bastien was er als de kippen bij om het leer te heroveren en Orlando Sa de 2-0 voor te schotelen. Sa kapte de doelman uit, waarna de ingelopen Djenepo kon aanleggen. Pats op de lat! 

   

  In het stadion konden de Standard-fans hun ogen niet geloven. Frank Raes gaf commentaar bij het tafereel, en ook hij kon zijn oprechte verbazing niet wegstoppen.

  Bekijk de beelden met het heerlijke commentaar van Frank Raes: "Alles waait hier weg. De papieren, iedereen de lucht in"