Verschueren over Vranjes: "We verwachten een gedragswijziging"

  Michael Verschueren.

  Michael Verschueren is sinds woensdag officieel sportief directeur.

  Anderlecht en Ognjen Vranjes vegen de spons over het bericht op Instagram dat de verdediger had gepost. Kersvers sportief directeur Michael Verschueren gaf tekst en uitleg aan Sporza. "Onze wegen scheiden niet omwille van dit incident."

  "Belangrijkste is dat Vranjes zijn fout erkent"

  Het was meteen een stevige binnenkomer in zijn nieuwe functie voor Verschueren: de (media)storm rond Vranjes. Uiteindelijk werd de lont uit het kruidvat gehaald met een "sereen" gesprek.

   

  "We hebben lang samengezeten, zo een 40 minuten.  Luc Devroe en ik hebben hem laten weten dat hij een rolmodel is en voor een instituut speelt waar waarden zeer belangrijk zijn. Ook hij heeft zijn verhaal gedaan en daaruit is gebleken dat hij deels misbegrepen is."

   

  "In zijn post op Instagram maakte hij een verwijzing naar de hel. Dat bedoelde hij in een "sfeeroptiek". Daar kan je lang over debateren. Dat heb ik ook geprobeerd. Hij heeft de post uiteindelijk verwijderd en gezegd dat hij geen polemiek wou starten."

   

  "Het belangrijkste voor mij is dat we vaststellen dat hij een fout heeft gemaakt en hij erkent die fout. Daar moet je op een bepaald moment vrede mee kunnen nemen en duidelijk maken dat je in de toekomst anders gaat werken."

  "Tatoeage werd er bijgesleurd"

  Het verdikt voor Vranjes is uiteindelijk een boete en publieke excuses. "Ik vind niet dat ik de hoogte van de boete moet meedelen, maar het is een stevig bedrag", zegt Michael Verschueren.

   

  "De speler heeft zijn excuses al aangeboden en is ook bereid om meer een rol te spelen naar de fans. We verwachten een gedragswijziging en een betere communicatie. Dat hebben we duidelijk afgesproken."

   

  Ook de controversiële tatoeage van Vranjes werd besproken. "Hij was teleurgesteld dat die tatoeage er werd bijgesleurd, want die staat al 5 jaar op zijn arm. Het gaat om een priester van 100 jaar geleden, denk ik. Vranjes heeft ons verzekerd dat de bedoeling van die tatoeage niet is om te provoceren."

   

  "Die tatoeage staat er al 5 jaar en lijkt nu gebruikt te worden om die jongen klappen te geven omwille van andere dingen. Bepaalde politieke partijen of zelfs landen lijken op de kar te willen springen."

  "Heb gevoel dat hij in Brussel wil blijven"

  Berichten dat Vranjes niet gelukkig is in Brussel en dat dit incident de Bosniër naar de exit zouden duwen in januari, worden door Michael Verschueren ontkend.

   

  "Iedereen maakt fouten. Onze wegen scheiden niet omwille van dit incident. Hij is een volwaardige speler van onze club en onze trainer is volledig gerechtigd om beroep op hem te doen als hij dat wil. Ik heb ook het gevoel dat hij zelf in Brussel wil blijven."