• home
 • video
 • pas verschenen

  Harde zelfanalyse in Genk: "Het is te lief en te mooi" en "Zo kunnen we niet bezig blijven"

  "Veel jongens zijn te naïef om een match dood te maken."

  Genk had zichzelf donderdag op Europese overwintering kunnen trakteren, maar het gooide een 0-2-voorsprong te grabbel in Malmö. De gezichten van trainer Philippe Clement en speler Leandro Trossard stonden achteraf op onweer.

  "Na een goede match hebben we 2 punten en een Europese kwalificatie weggegooid", analyseerde Philippe Clement.

   

  "Nu moeten we nog tegen de rugbyploeg van Sarpsborg, een moeilijke match. Dat hebben de spelers  zichzelf aangedaan."

   

  "Er waren vanavond nog te veel jongens die te naïef, te jong misschien ook zijn om de match dood te maken en blijven aanvallen."

   

  "Het is niet dat Malmö zoveel kansen had, maar ze waren wel efficiënt. De tegengoals kwamen na individuele fouten, maar als je de organisatie houdt, betaal je die niet altijd cash."

   

  "Daar is de voorbije maanden al meermaals over gesproken. Dat zijn lessen die een jonge groep moet leren, want anders kan een Europees verhaal snel gedaan zijn. Het is momenteel te lief en te mooi. Er moeten ook momenten zijn dat het gewoon zakelijk is."

  "We moeten meer volwassenheid tonen"

  Leandro Trossard trad zijn coach bij in zijn harde analyse. "De coach is boos, maar wij zelf ook. Als je 0-2 voor komt en nog niet wint, dan schiet je jezelf in de voet", zei Trossard.

   

  "Dit is niet de eerste keer. Hier moet je lessen uit trekken, want zo kun je bezig blijven. We moeten in blok blijven spelen en meer volwassenheid tonen."

   

  "We maken het onszelf moeilijk, want nu moeten we ook weer vol aan de bak tegen Sarpsborg. Ik zal niet zeggen dat we een snipperdag hadden kunnen nemen, maar als we al geplaatst waren, hadden enkele jongens wat kunnen rusten."

   

  "Het is een frustrerende situatie, al moeten we ook onthouden dat we op zich een goeie match speelden en heel wat kansen creëerden. Alleen moeten die fouten er echt uit."