Ga naar de inhoud

Franse rap van Mpoku is geheime Standard-wapen: "Niet iedereen is fan"

 vr 30 november 2018 12:26
" "
Paul-José Mpoku zingt zelf Franse rap in een clip van 2014.
" "
De peptalk van Standard op het veld, in de kleedkamer regelt Mpoku de muziek.

Sclessin heeft gisteren een hoogdag beleefd: Standard klopte thuis de Spaanse competitieleider Sevilla in de Europa League. De Luikse spelers hebben een geheim wapen: Franse rap in de kleedkamer. Al is niet iedereen fan.   

"Niet iedereen is tevreden met de muziek van Polo"

Voor de ambiance in de kleedkamer moet je bij Mpoku zijn, vertelde uitblinker Zinho Vanheusden na de match. "Polo is een beetje sfeermaker in de kleedkamer. Hij kiest de muziek. Maar ik denk niet dat iedereen tevreden is met zijn muziek", grapt de verdediger. "Hij speelt Franse rap."

 

Doelpuntenmaker Moussa Djenepo is wél een fan: "Mpoku is een goeie dj. Misschien dat Zinho het niet goed vindt, maar iedereen heeft zijn muzieksmaak. Er zijn er een pak die ervan houden."

 

Michel Preud'homme is de architect van dit Standard. "Ik bemoei me met heel veel, maar nog niet met de muziek in de kleedkamer. Ik hoorde dat er een beurtrol was, zoals in Brugge. Als dat niet zo is, gaan we dat regelen", lacht de coach.

 

Preud'homme wil zelf wel niet aan bod komen: "Ik ben van de generatie van rust voor de wedstrijd."

 "Ik bemoei me met heel veel, maar nog niet met de muziek in de kleedkamer.

Coach Michel Preud'homme

Dit is de muziek van Mpoku: Standard-speler zingt en schittert zelf mee in clip

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.