• home
 • video
 • pas verschenen

  Kim Clijsters en Evi Van Acker zwaaien topman van BOIC uit

  Eddy De Smedt gaat vandaag met pensioen.

  Eddy De Smedt zwaait vandaag af als Directeur Topsport van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC). Na 33 jaar trekt hij de deur achter zich dicht. Op de sociale media wordt De Smedt bewierookt door tal van Belgische sporters en ex-sporters.

  Eddy De Smedt vervulde 22 jaar lang de taak van topsportdirecteur binnen het BOIC. Hij verlaat de organisatie met pijn in het hart.

   

  "We leven in een olympische cyclus en dan is het vreemd in het midden van twee Spelen te moeten stoppen. Ik wist dat van tevoren, maar het blijft moeilijk", zegt De Smedt.

   

  "De resultaten zijn momenteel formidabel. Ik hoop daar aan te hebben bijgedragen en durf te zeggen dat mijn aanwezigheid zeker niet onnuttig geweest is. Toch is de omkadering niet het belangrijkste. Dat zijn de resultaten en zij die die resultaten tot stand brengen, zijnde de atleten en hun coaches." 

   

  "Het bewijs is er dat de olympische dynamiek sinds Rio niet meer verdwenen is. De interactie tussen de verschillende partners (politiek, administratief, uitvoerend en sportief) is blijven bestaan en de resultaten zijn gevolgd. Ik heb het gevoel dat ik voor mijn opvolger (de Duitser Olav Spahl, red) een basis achterlaat waarop verdergewerkt kan worden. Daar ben ik tevreden mee." 

  Lof voor De Smedt op de sociale media: