• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Vranjes komt ervan af met excuses en boete na Instagram-post

  Vranjes krijgt een boete van Anderlecht.

  Ognjen Vranjes heeft van Anderlecht een boete gekregen voor het bericht dat hij dinsdag postte op Instgram. De Bosniër biedt ook zijn excuses aan. Over een tatoeage op zijn bovenarm rept Anderlecht in zijn persbericht met geen woord, maar de speler reageerde wel zelf.

  "Net als jullie, vinden wij het bericht dat Ognjen Vranjes afgelopen dinsdag op Instagram heeft gepost onaanvaardbaar voor een speler van RSC Anderlecht", begint het persbericht.

   

  "Vandaag hebben Michael Verschueren en Luc Devroe een gesprek gehad met de speler. Er is hem een boete opgelegd." Hoe hoog die boete is, wordt niet meegegeven. Er volgen wel nog geschreven excuses van Vranjes.

   

  "Ik besef dat ik een fout heb begaan en aanvaard de boete die de club mij oplegt. Ik heb Michael Verschueren en Luc Devroe mijn excuses aangeboden. Nu wil ik mij ook bij jullie, de supporters van RSC Anderlecht, verontschuldigen."

   

  "Ik begrijp dat de boodschap die ik heb gepost inacceptabel is. Ik hoop dan ook dat jullie mijn excuses aanvaarden en dat ik weer op jullie steun kan rekenen."

  Vranjes over tatoeage: "De geschiedenis heeft vele gezichten"

  In de nasleep van zijn bewuste post op Instagram kwam er ook kritiek uit Bosnië op een tatoeage die Vranjes heeft op zijn rechterbovenarm. Die zou een afbeelding zijn van Momcilo Dujic, een fascistische Servische leider tijdens WOII. Over de tatoeage schrijft Anderlecht niets, maar Vranjes reageerde zelf bij het Bosnische Srpska Info.

   

  “Over wie gaat het in deze discussie? Over mij of Momcilo Dujic? Zou mijn tattoo belangrijk zijn, mocht ik in de Bosnische derde klasse voetballen? Zou deze discussie gevoerd worden, mocht ik niet in het buitenland voetballen en succcesvol zijn? Voordat u een oordeel velt, moet u weten waar ik vandaan kom, moet u de geschiedenis van mijn natie kennen."

   

  "Mijn tattoo heb ik laten plaatsen omdat het iets belangrijk is voor mij. Ik respecteer anderen die andere zaken op hun lichaam laten plaatsen. Of het gaat over boodschappen, symbolen… Ze moeten daarover enkel verantwoording afleggen tegenover zichzelf en de Heer. Wat is er fout met een tattoo over nationalisme en de relatie tussen minderheden en hun bezettende macht?[... ].”

  "Ik wil evenmin iemand de les spellen maar voor mij en het merendeel van de Serviërs en de Servische natie is Dujic een held en een symbool van het verzet tegen de vijand. Het recht om op te staan tegen de bezetter kunnen we niemand ontnemen. De geschiedenis heeft vele gezichten. Daarbij heb ik het recht met mijn lichaam te doen wat ik wil. Dit recht mag niet worden aangetast."