• home
 • video
 • pas verschenen

  De soap blijft duren: Boca Juniors wil niet in Madrid spelen

  River Plate-Boca Juniors dreigt een soap en soep te worden.

  Boca Juniors weigert om de return van de finale in de Copa Libertadores tegen River Plate in het Santiago Bernabeu-stadion van Real Madrid te spelen. 

  De terugmatch in de finale stond in eerste instantie afgelopen zaterdag op de planning in het stadion van River Plate, maar op weg van het spelershotel naar El Monumental werd de spelersbus van Boca zwaar onder vuur genomen door aanhangers van River Plate.

   

  De bus werd bekogeld met stenen en andere zware projectielen. Vervolgens werden de spelers blootgesteld aan door de politie gebruikt traangas. De spelers van Boca verklaarden dat ze niet meer in staat waren om te spelen en uiteindelijk besliste de Conmebol om de wedstrijd uit te stellen.

   

  Boca Juniors vroeg vervolgens voor de groene tafel de overwinning en de eindzege in de Copa Libertadores, maar de Zuid-Amerikaanse Voetbalconfederatie ging daar niet op in.     

   

  Donderdag besliste de Conmebol dat de terugmatch op 9 december om 20.30u zal plaatsvinden in het Santiago Bernabeu-stadion van Real Madrid.     

   

  De twee rivalen staan voor het eerst tegenover mekaar in de finale van de Copa Libertadores, het Zuid-Amerikaanse equivalent van de Champions League. De eerste Superclasico eindigde drie weken geleden in La Bombonera op een 2-2-gelijkspel.

   

  Boca Juniors gaat in beroep tegen de beslissing van de Zuid-Amerikaanse Voetbalconfederatie (Conmebol). Boca Juniors trekt eerst naar de beroepskamer van de Conmebol, en desnoods naar het Internationaal Sporttribunaal (TAS).

  Tweet van Boca Juniors: