• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Organisatie van Afrika Cup wordt Kameroen afgenomen

  De fans van Kameroen zullen niet in eigen land kunnen supporteren.

  De fans van Kameroen zullen niet in eigen land kunnen supporteren.

  De Afrika Cup 2019 zal niet in Kameroen worden gespeeld. De Afrikaanse voetbalfederatie CAF heeft Kameroen de organisatie afgenomen omdat de werken aan de infrastructuur te veel vertraging opliepen. Wordt Marokko of Zuid-Afrika de nieuwe bestemming?

   Het toernooi om de Afrikaanse titel zou van 15 juni tot 13 juli in Kameroen plaatsvinden. In september stelde een inspectieteam vast dat de werken een aanzienlijke vertraging opgelopen hadden. Dat het aantal deelnemende landen van 16 naar 24 uitgebreid werd na de toekenning van de organisatie, maakte het voor de Kameroense gastheren nog lastiger.

   

  Bovendien zijn er zorgen om de veiligheid in het land. De Engelstaligen protesteren er al maanden tegen wat ze de Franstalige onderdrukking noemen.

   

  "Een nieuwe organisator zal voor het einde van het jaar aangeduid worden", verklaarde voorzitter Ahmad Ahmad."Een nieuwe organisator zal voor het einde van het jaar aangeduid worden. Het biedproces wordt heropend."

   

  "Ik weet dat er geïnteresseerde landen zijn." Marokko, dat recent naast de organisatie van het WK 2026 greep, en Zuid-Afrika zijn mogelijke kandidaten.