• home
 • video
 • pas verschenen

  Stybar rijdt 4 crossen rond Nieuwjaar: "Jonge Tsjechen helpen"

  " "

  Zdenek Stybar werd 3 keer wereldkampioen in het veld: in 2010, 2011 en 2014.

  Zdenek Stybar geeft nog eens toe aan "zijn eerste liefde" en rijdt in de eindejaarsperiode 4 crossen. De Tsjech van Quick Step rijdt op 2e kerstdag de Wereldbeker in Zolder en daarna ook Loenhout (28/12), Diegem (30/12) en Baal (1/1). "Ik hoop goed voor de dag te komen", zegt de 3-voudige wereldkampioen.

  Stybar, die in 2010, 2011 en 2014 's werelds beste was, gebruikt de crossen in zijn opbouw naar het wegseizoen van 2019. Na het veld trekt hij zijn ploegmaats achterna op het trainingskamp in Calpe, in Spanje.

   

  Na zijn switch naar de weg dook Stybar in het verleden rond deze periode nog wel eens een paar keer het veld in: "Ik kijk écht uit naar mijn terugkeer in het veldrijden. Het is een mooie discipline, die ik heel graag beoefen", licht de Tsjech van Deceuninck-Quick-Step zijn plannen toe.

   

  Tegen de Van der Poels en Van Aerts van deze wereld beseft hij dat het niet eenvoudig zal worden: "Het zullen zware en harde wedstrijden zijn. Hopelijk kom ik goed voor de dag en kan ik wat plezier beleven."

   

  Stybar heeft evenwel nog een extra motivatie om in het veld te rijden: "Dit is een goeie gelegenheid voor mij om samen te rijden met mijn Tsjechische ploegmaats en de  jongeren die eraan aan het komen zijn te helpen. Dat laatste is iets wat ik erg graag doe."