• home
 • video
 • pas verschenen

  Roompot-Charles moet door zonder Van Aert: "Ook Boom heeft veel in zijn mars"

  Michael Zijlaard en Nick Nuyens zijn de managers van de nieuwe ploeg.

  Na een hele soap rond Wout van Aert heeft Roompot-Charles zijn ploeg voorgesteld voor het seizoen 2019, weliswaar zonder de wereldkampioen veldrijden. "We kijken vooruit", zegt manager Nick Nuyens. "We geloven heel fel in Lars Boom."

  Wout van Aert moest het uithangbord worden van de Roompot-Crelan, de nieuwe procontinentale fusieploeg, maar hij haakte af omdat er naar eigen zeggen "te veel achter zijn rug werd bekokstoofd". Toch viel de fusie niet in het water: Roompot-Charles werd boven het doopvont gehouden.

   

  "We gaan bewijzen dat België-Nederland een mooie combinatie kan zijn", zegt manager Nick Nuyens. "Logisch dat het anders is zonder Van Aert, maar we hebben een mooi team, dat zijn stempel kan drukken op de koers. Je kan achterom blijven kijken, maar wij willen vooruit."

   

  Niet Van Aert, maar wel Lars Boom is nu het speerpunt van de ploeg. "We geloven nog heel fel in Lars. Hij heeft veel drive en is een enorme versterking in de breedte. Hij heeft veel uitstraling."

  Logisch dat het anders is zonder Van Aert, maar we hebben een mooi team, dat zijn stempel kan drukken op de koers

  Boogerd: "Was fijn geweest om met Van Aert te werken"

  Bij ploegleider Michael Boogerd blijft het afhaken van Van Aert toch wrang nasmaken. "Als je zijn prestaties in de Strade Bianche, de Omloop en de Ronde van Vlaanderen bekijkt, was het zeer fijn geweest om met zo'n talent te werken", zegt de Nederlander. "Ik vind het fijn om met een kopman te starten, die tot diep in de finale zijn ding kan doen."

   

  "Maar Wout wil niet en daar moeten we niet te lang bij stilstaan. We hebben hem berichten gestuurd om rond de tafel te zitten met ons, maar hij heeft er niet op gereageerd. Misschien hadden we hem op andere gedachten kunnen brengen, maar hij heeft meteen zijn hakken in het zand gezet."

   

  Ook Boogerd gelooft nog in het potentieel van Boom (bijna 33). "Het zou belachelijk zijn als je hem nu al oud noemt. Hij heeft altijd veel in zijn mars gehad en dat kan niet weg zijn na die hartoperatie. Zijn vlammetje is nooit gedoofd. Als de motor aangeslingerd wordt, gaan we nog mooie dingen zien."

  Boom: "Ik wil Roompot-Charles op de kaart zetten"

  Lars Boom heeft geen probleem met zijn nieuwe status als kopman. "Na een lastig jaar met een hartoperatie kriebelt het om een punt te maken. Ik ben blij dat ik de rol van leidersfiguur krijg", zegt de Nederlander.

   

  "Ik heb veel ambitie om Roompot-Charles op de kaart te zetten. Ik hoop op een wildcard voor Parijs-Roubaix, maar dan moeten we ons wel laten zien vanaf de Omloop. Als ik zelf goede uitslagen heb gereden, vergelijkbaar met mijn periode bij Astana, zal ik tevreden zijn over mijn voorjaar."

   

  "Ter voorbereiding zal ik 4 of 5 veldritten rijden in januari en februari. Ik heb geen ambitie om Van Aert en Van der Poel het vuur aan de schenen te leggen, want dat zou toch niet lukken. Ik wil gewoon de intensiteit van de korte klimmetjes opzoeken."