• home
 • video
 • pas verschenen

  Preud'homme: "Dit is alsof we winnen van Real Madrid of Barcelona"

  Michel Preud'homme

  Michel Preud'homme schreeuwt het uit na het laatste fluitsignaal.

  Geen enkele Belgische ploeg slikte een nederlaag in Europa deze speelweek, maar Standard zorgde wel voor dé stunt door de scalp van de Spaanse koploper te veroveren. "We hebben hen pijn gedaan."

  "We hadden de match goed voorbereid, maar ik moet vooral een pluim geven aan mijn groep, die alles goed heeft opgepikt", zegt Michel Preud'homme. "Voor de mensen is dit misschien geen Barcelona of Real Madrid, maar dit is de nummer 1 van Spanje en dit is dus toch alsof we winnen van Barcelona of Real."

   

  "Je zag het ook aan de reactie van de Spaanse spelers. Ze vonden de oplossingen vaak niet, werden zenuwachtig en waren voortdurend aan het discussiëren. We hebben hen pijn gedaan."

   

  "Het is raar dat je met 9 op 9 in eigen huis nog altijd niet 2e staat in je groep en je het dus niet in eigen hand hebt. Het is zelfs mogelijk dat we met 12 punten uitgeschakeld zijn."

   

  Standard zal nu in zijn laatste match bij Akhisar aan zijn doelpuntensaldo moeten werken. "Akhisar is toch niet niets. Ze hebben bijna elke match nipt verloren. We gaan daar echt niet met 0-5 winnen. Laat ons dus hopen dat Krasnodat iets kan doen in Sevilla."

  Vanheusden: "Mooiste overwinning uit mijn carrière"

  Zinho Vanheusden speelde opnieuw een sterke partij in de verdediging bij Standard. "Dit is de mooiste overwinning uit mijn carrière. Tegen de nummer 1 van Spanje. Dat is niet slecht, hé!"

   

  "Proficiat voor de hele ploeg hoe we het tactische plan van de coach hebben uitgevoerd. We hebben allemaal heel hard gewerkt. We hadden er ook vertrouwen in, want dit is een andere ploeg dan die daar met 5-1 verloor."

   

  "Dit geeft ons ook een enorme boost voor de competitie. Al blijven we met de voeten op de grond. We staan 6e, niet 1e. We moeten nu doorgaan op ons elan. Fysiek zullen we er wel weer staan zondag."

  Djenepo: "Helaas ben ik geschorst, maar zonder mij kunnen mijn ploegmaats het ook"