• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  FIFPro roept hulp in van UEFA na hartproblemen bij voetballers op Cyprus

  " "

  De FIFPro vermoedt dat een herstelmiddel de hartproblemen van enkele spelers veroorzaakt.

  Er is iets aan de hand in de Cypriotische voetbalcompetitie, waarschuwt de internationale spelersvakbond FIFPro. Zeker 3 voetballers die vorig seizoen voor Cypriotische eersteklassers hebben gespeeld, kampen met hartproblemen. Namen van clubs of spelers werden niet bekendgemaakt.

  De FIFPro vraagt de autoriteiten en de UEFA om hulp en een snel onderzoek. De spelers zouden sinds het begin van het voorbije seizoen een bepaald middel toegediend hebben gekregen om sneller te herstellen.

   

  Volgens de FIFPro gebeurde dit bij zeker 4 Cypriotische clubs die in de hoogste divisie actief zijn. Drie spelers kampen nu met een serieus hartprobleem. De spelersorganisatie denkt dat de klachten veroorzaakt zijn door het onbekende middel.

   

  De FIFPro wil zo snel mogelijk weten om welk middel het gaat, omdat andere spelers van de 4 betrokken clubs mogelijk ook gevaar lopen.

   

  De internationale en Cypriotische spelersvakbond staan de 3 betrokken spelers op medisch en financieel vlak bij.