• home
 • video
 • pas verschenen

  Ex-Red Lion aan de slag bij KBVB: "Zoeken naar nieuwe opportuniteiten"

  Manu Leroy was sinds 2010 aan de slag als Director Sports bij Telenet.

  Manu Leroy wordt vanaf 7 januari 2019 de nieuwe directeur Communicatie en Business Development bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). 

  Ex-Red Lion Manu Leroy reisde in 2012 nog mee met het olympische team naar Londen, maar de reservedoelman wisselt het hockey nu voor het voetbal.  Hij  stopt met zijn job bij Telenet (Play Sports) en gaat aan de slag bij de KBVB als directeur Communicatie en Business Development.

   

  "We zijn erg verheugd met de komst van Leroy", zegt Peter Bossaert, CEO van de KBVB. "Manu is een echte professional en als ex-topsporter voelt hij als geen ander onze noden en uitdagingen aan. Hij zal op korte termijn veel toegevoegde waarde leveren aan de verdere uitbouw van het commerciële en communicatiebeleid van de KBVB. "

  Leroy: "Wil als onbeschreven blad bij de bond binnenkomen"

  Manu Leroy wil met een open geest aan zijn nieuwe job beginnen. "Ik wil niet te veel afgaan op de vooroordelen die in de pers verschijnen. Ik wil het met eigen ogen zien", zegt hij aan Sporza. "Ik wil als een onbeschreven blad bij de bond binnenkomen."

   

  "Na 8 jaar Telenet was ik toe aan een nieuwe uitdaging. De visie van CEO Peter Bossaert heeft me geprikkeld. En ik wou ook heel graag in de sport blijven werken. De voetbalbond is toch de grootste sportbond van ons land."

   

  Leroy wil naar eigen zeggen "op zoek gaan naar nieuwe opportuniteiten". "Ik wil kijken wat mijn meerwaarde als ex-topsporter kan zijn."

  "Ontslag genomen uit Raad van Bestuur van KV Mechelen"

  Leroy komt uit het hockey, maar is ook een grote voetbalfan. Tot voor kort zetelde hij in de Raad van Bestuur van KV Mechelen. "Ik zat daar in naam van Telenet, de hoofdsponsor van de club. Ik ben pas op 17 april benoemd, dus na de feiten (KV Mechelen wordt verdacht van matchfixing). Ik heb alle heisa vanaf de eerste rij meegemaakt."

   

  "Maar nu heb ik mijn ontslag ingediend als bestuurder, nog voor ik aan de slag ga bij de KBVB. Dat leek mij deontologisch maar het juiste."