• home
 • video
 • pas verschenen

  Trossard: "Begonnen op allerlaagste niveau dat je je maar kan inbeelden"

  Leandro Trossard

  "Dat jonge jongens mij aanspreken omdat ze zoals mij willen worden, doet me plezier."

  Leandro Trossard kijkt vanavond met Racing Genk het Zweedse Malmö in de ogen. In een interview in het Europa League-magazine van de UEFA kijkt de jonge smaakmaker terug op zijn jeugd bij Genk. "Ik ben heel jong begonnen, op het allerlaagste niveau dat je je maar kan inbeelden."

  Bekijk het volledige interview met Trossard

  "Heb elke reeks doorlopen om tot hier te komen"

  Met een gemiddelde leeftijd van 23 jaar is Racing Genk een van de jongste teams in de Europa League. Genk doet het uitstekend, onder meer door de 23-jarige sleutelspeler Leandro Trossard.

   

  "Ik ben heel jong begonnen, op het laagste niveau dat je je maar kan inbeelden", doet de flankaanvaller uit de doeken. "Het is een mooi parcours geweest. Ik heb elke reeks doorlopen in mijn jeugd om tot hier te komen. Dat is wat ik altijd gewild heb."

   

  "Af en toe als ik hier in het fitnesscomplex ben, heb ik mijn gedachten er nog even bij. Bij het jeugdige, het speelse. Bij kameraden hier, waarmee je ook naar school ging. Dat geeft goede herinneringen."

   

  "Op technisch gebied leer je hier heel veel bij in de jeugd, met alle techniektrainers", gaat Trossard voort. "Op tactisch vlak leer je ook veel bij in de A-kern. Die gezonde agressiviteit, iedereen gaat er 100% het duel aan. Dat is toch het grote verschil."

  Het is een mooi parcours geweest. Ik heb elke reeks doorlopen in mijn jeugd om tot hier te komen. Dat is wat ik altijd gewild heb.

  Leandro Trossard

  "Ik denk dat ik een goed voorbeeld ben voor de jeugd"

  "De jonge jongens hier spreken me weleens aan. "Ik wil zoals jou worden", zeggen ze. Dat doet me wel plezier. Ik denk dat ik op dat gebied een goed voorbeeld ben. Dat iedereen moet beseffen dat het niet gaat om er zomaar bij te horen en meteen op topniveau te spelen."

   

  "Zelf was ik al sinds mijn jeugd supporter van Genk. Ik heb ook altijd gewild om voor deze club te spelen en te tonen dat ik hier een vaste waarde kan zijn. Dat ik het waard ben om het logo te dragen", besluit Trossard.

   

  Naast Trossard leverde de jeugdacademie van KRC Genk al enkele succesvolle spelers en landgenoten af. Roland Breugelmans, directeur van de Jos Vaessen Academy, legt uit. "Hier wordt geleerd dat wij willen opleiden voor het resultaat. Dat winnen een onderdeel is van het voetbal."

   

  Met Kevin De Bruyne, Thibaut Courtois, Steven Defour, Dennis Praet en Leon Bailey had de academie al verschillende topspelers in handen. "In de kleedkamergang hangen verschillende foto's op. Onze eigen jongens kijken dan dagelijks in de ogen van deze spelers. De jongens die hier hun eerste stappen hebben gezet."