• home
 • video
 • pas verschenen

  Finale Copa Libertadores wordt gespeeld in Santiago Bernabeu

  Santiago Bernabeu

  Meer dan 80.000 fans zullen getuige kunnen zijn van de Superclasico tussen River Plate en Boca Juniors.

  De veelbesproken terugmatch tussen River Plate en Boca Juniors zal op zondag 9 december in het stadion van Real Madrid gespeeld worden. Het ministerie van Sport moet hiervoor het licht enkel nog op groen zetten.

  Door rellen tussen supportersclans werd de terugmatch van de finale van de Copa Libertadores tot 2 keer toe uitgesteld. Uiteindelijk werd enkele dagen geleden beslist om de finale op neutraal terrein, buiten Argentinië, te spelen.

   

  Nu is bekend geraakt dat de match volgende week zondag in het Santiago Bernabeu-stadion van Real Madrid zal plaatsvinden. De aftrap is om 20.30u, ofwel 16.30u Argentijnse tijd. Een Spaanse scheidsrechter zal de touwtjes in handen krijgen.

   

  De twee clubs zijn evenwel niet opgezet met de delocalisatie. Boca Juniors wil in beroep gaan bij Conmebol en als het moet zelfs naar het TAS trekken. River Plate wilde graag voor de eigen fans spelen.