• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  AEK belooft actie tegen fans die vuurwerk naar Ajax-vak gooiden: "Geen excuses"

  Het was geen fraai zicht dinsdagavond in Athene: supporters van AEK bekogelden het bezoekende vak van Ajax met vuurwerk en zelfs een molotovcocktail. De clubleiding van AEK wil een herhaling van de feiten voorkomen. 

  Voor de match in de Champions League kwam het tot relletjes in het stadion: de Griekse fans gooiden met vuurwerkprojectielen en zelfs een brandbom. Sommige Ajax-supporters - ze waren met een 1.200 - lieten zich niet onbetuigd en wierpen vuurwerk terug. De politie greep in en bracht de rust terug.

   

  Anderlecht-verdediger Ognjen Vranjes (ex-AEK) gooide olie op het vuur met een Instagram-post met foto en "Welcome tot hell!!" Dat werd hem bij Anderlecht - bij de fans en Michael Verschueren - niet in dank afgenomen.

  AEK: "Willen schuld niet afschuiven"

  De UEFA voert een onderzoek naar de feiten, zowel voor AEK als voor Ajax dreigt een straf. AEK reageerde met een persbericht op zijn website: "We veroordelen krachtig de geweldsdelicten in het Olympisch Stadion. Niet alleen omdat dit gebeurde bij een wedstrijd van de Champions League, maar ook omdat ze een belediging zijn voor onze lange historie."

   

  "We lopen niet weg voor onze verantwoordelijkheid. We willen de schuld niet afschuiven en zullen ook geen goedkope excuses of alibi's verzinnen."

   

  "We zullen alle mogelijke acties ondernemen om te voorkomen dat dit in de toekomst nog een keer gebeurt. We hebben al bewezen dat we goed weten hoe we onze fouten moeten herstellen."