• home
 • video
 • pas verschenen

  Villa verlaat de Amerikaanse competitie, Schweinsteiger blijft in de MLS

  David Villa.

  David Villa zoekt andere oorden op.

  David Villa (36) houdt het binnenkort voor bekeken in de Amerikaanse competitie MLS. De Spanjaard trekt wellicht naar Japan. Bastian Schweinsteiger (34) blijft wel een jaartje langer in de MLS spelen.

  David Villa ruilde in 2014 het Europese voetbal voor een Amerikaans avontuur. De Spanjaard was de eerste buitenlandse aanwinst van New York City FC. De 98-voudige international drukte er zijn stempel met 80 doelpunten in meer dan 120 matchen.

   

  Nu houdt de ex-spits van Valencia en FC Barcelona het voor bekeken. "Dit is een geweldige ervaring geweest", laat Villa weten. Van een pensioen is echter nog geen sprake. Villa trekt wellicht naar Japan, waar hij zijn landgenoten Andres Iniesta en Fernando Torres tegen het lijf zal lopen.


  Villa verlaat de VS, maar Bastian Schweinsteiger blijft op post. De Duitse middenvelder heeft zijn aflopende verbintenis bij Chicago Fire met een jaartje verlengd. "Laten we een trofee omhoog houden. Ik geloof in de club en ik geloof dat we kampioen kunnen worden", zegt de ambitieuze Duitser.