• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Robbie Keane (38) heeft zijn laatste doelpunten gemaakt

  Robbie Keane

  Robbie Keane maakte in 146 interlands voor Ierland 68 goals.

  Robbie Keane, de topschutter aller tijden van Ierland, zegt op zijn 38e het voetbal vaarwel. Keane speelde de voorbije jaren in de VS en India, maar is het bekendst van zijn passages bij Tottenham.

  "Na 23 schitterende jaren kondig ik officieel mijn afscheid als profvoetballer aan", meldt Robbie Keane. "Van Crumlin United tot Milaan, Londen en Los Angeles: mijn carrière heeft mij op plaatsen gebracht waar ik nooit had gedacht te komen. Ik heb alle dromen die ik als jonge kerel uit Dublin had, overtroffen."

   

  Robbie Keane speelde 146 keer voor Ierland en maakte 68 doelpunten voor zijn land, 2 keer een record. Als speler is zijn naam vooral verbonden met Tottenham, waarvoor hij in 2 periodes 8 jaar speelde. Verder was hij aan de slag bij onder meer Inter, Leeds, Liverpool en LA Galaxy.