• home
 • video
 • pas verschenen

  "Problemen? Zet Fellaini in de spits en hij lost het op"

  Fellaini bezorgde met zijn goal Manchester United een ticket voor de 1/8e finales van de Champions League.

  Marouane Fellaini was gisteren opnieuw bepalend voor Manchester United. Met zijn goal in de laatste minuten tegen Young Boys Bern was de Rode Duivel niet aan zijn proefstuk toe. Het was al de negende goal van de middenvelder die United een zege bezorgde.

  De cijfers van Fellaini liegen er niet om. Sinds zijn overstap naar de Premier League is hij voor zowel Everton als Manchester United een bepalende speler geweest. 

   

  Statistieken tonen aan dat bij liefst 40 procent van zijn doelpunten zijn team op voorsprong kwam. Fellaini zit momenteel aan 55 treffers voor Everton en United (in alle competities), 13 daarvan waren een gelijkmaker, 25 goals zorgden voor een voorsprong. 

   

  Ook bij de Rode Duivels zijn de statistieken opmerkelijk. Van de 18 gemaakte goals in het shirt van België zorgden vijf treffers voor een gelijkmaker, zes goals van hem brachten de Rode Duivels op voorsprong in een match.

  "In Fellaini, we trust"

  De late winning goal van Fellaini zorgde achteraf voor een reeks blije tweets van een pak United-fans. Wij selecteerden er een paar voor u.