• home
 • video
 • pas verschenen

  Politie legt beslag op bezittingen clubvoorzitter Sampdoria

  Massimo Ferrero wordt mogelijk verdacht van onder meer witswaspraktijken

  De Italiaanse politie heeft in het kader van een onderzoek naar mogelijke verduistering goederen ter waarde van 2,6 miljoen euro in beslag genomen. De goederen behoren onder meer toe aan Massimo Ferrero, voorzitter van Serie A-ploeg Sampdoria.

  Het onderzoek spitst zich toe op het vermoedelijke gebruik van vervalste facturen, witwaspraktijken, oplichting en het gebruik van zwart geld. Er zou sprake zijn van abnormale geldstromen tussen verschillende firma's van de "Ferrero Groep", die verschillende cinema's bezit.

   

  De onderzoekers bekijken onder meer enkele fondsen, gebruikt voor de transfer van Pedro Obiang in 2015 van Sampdoria naar West Ham. Naast Ferrero werden er ook nog goederen van vijf andere personen  in beslag genomen.

   

  Sampdoria, momenteel de nummer 12 in de Serie A, is de club waar Rode Duivel Dennis Praet actief is.