• home
 • video
 • pas verschenen

  Na-Tour-criterium in Sint-Niklaas verdwijnt van de kalender

  Greg Van Avermaet wordt de laatste winnaar ooit van het na-Tour-criterium in Sint-Niklaas.

  Het na-Tour-criterium in Sint-Niklaas was dit jaar aan zijn laatste editie toe. De tegenvallende toeschouwersaantallen zorgen ervoor dat het contract met organisator Golazo niet wordt vernieuwd. Er wordt echter wel een nieuw concept uitgewerkt.

  "Sint-Niklaas heeft een lange historiek in het wielrennen. Zo was er jarenlang de start van de Ronde van Vlaanderen en is er nog steeds de Waaslandcross in Recreatiepark De Ster", meldt Nick Van Den Bosch van Golazo.

   

  "Er is tot op heden niets concreets. De eerste onderhandelingen zijn nog maar pas aangevat. Er is vanuit de stad interesse voor de start of aankomst van een rit in de Baloise Belgium Tour of BinckBank Tour, wedstrijden die ook door ons georganiseerd worden", besluit Van Den Bosch.

   

  Op de editie van dit jaar tekenden onder meer Greg Van Avermaet, Oliver Naesen, Yves Lampaert en Sonny Colbrelli present. Sinds 1932 vond er jaarlijks een na-Tour-criterium in de hoofdstad van het Waasland plaats.