• home
 • video
 • pas verschenen

  Zo kan het ook: Standard- en Club-fans geven samen 9.098 euro weg

  Twee mooie cheques vanwege Standard- en Club-fans.

  Af en toe komt er nog eens goed nieuws uit het voetbal. Van "Football Fans United" bijvoorbeeld. De groepering met Club Brugge- en Standard-supporters heeft een vette cheque overhandigd aan twee goede doelen.

  Voetbalclubs zijn rivalen, maar rivaliteit kan ook vriendelijk zijn. Zo bewijzen de supportersclubs "Bruges Clan Landen" en "Cup of Standard Tienen", die de handen in elkaar slaan in Football Fans United.

   

  "Football Fans United is een uniek project", zegt voorzitter Sigi Mievis. "Voetbal is niet meer weg te denken in onze maatschappij en de media. Echter, als voetbalsupporters het nieuws halen, is dat meestal in de negatieve zin. Denk maar aan een aanstootgevend spandoek, voetzoekers, spreekkoren of relletjes."

   

  "Voetbalsupporters hebben evenwel ook een hart, ze leven mee in moeilijke tijden, steunen elkaar en steunen anderen… Om dat duidelijk te maken slaan fans van Standard en Club Brugge de handen in elkaar voor het goede doel."

   

  Football Fans United heeft twee vzw's uitgekozen: 't Prieeltje en Bindkracht. De eerste werkt met mensen van 0 tot 21 jaar, de tweede met mensen vanaf 21 jaar.

   

  "In totaal hebben we 9.098 euro opgehaald met de verkoop van pins, een grote gezamenlijke barbeque en sponsoring. Beide vzw’s hebben bijgevolg een cheque van 4.549 euro ontvangen."

  Football Fans United op Facebook: