• home
 • video
 • pas verschenen

  Opschudding in de snookerwereld: geen 8e wereldtitel voor Wendy Jans

  Wendy Jans schudt de winnares de hand.

  Wendy Jans is er niet in geslaagd een achtste wereldtitel op haar palmares te schrijven. De 35-jarige Belgische verloor in het Myanmarese Yangon de WK-finale met 5-2 van de Thaise Waratthanun Sukritthanes.

  In een heruitgave van de finale van 2017, toen Jans zich met 5-2 de beste toonde, werden de eerste vier frames verdeeld.

   

  Na de pauze nam de 24-jarige Sukritthanes het vijfde frame voor haar rekening, waarna ze frame 6 startte met een 47-break. Jans sloeg terug met een 53-break, maar bij een 67-48-stand liep het fout. Sukritthanes  won het spel.

   

  In frame 7 startte de Thaise, die als reekshoofd nummer 1 uit de voorronden kwam, met een 36-break. Jans, de twaalfvoudige Europese kampioene, kon slechts 17 punten tegenscoren, waarna Sukritthanes met een 50-break haar eerste wereldtitel greep.

  "Alles ging verkeerd"

  "Het mocht niet zijn dit jaar", reageert Wendy Jans op de nederlaag. "Alles ging verkeerd. Het was mijn dagje niet. Als ik naar mijn hele WK kijk, mag ik eigenlijk niet mopperen met mijn 2e plaats. Hopelijk volgend jaar beter."