• home
 • video
 • pas verschenen

  Ierse Vuelta-ritwinnaar Philip Deignan houdt het voor bekeken

  Philip Deignan op 17 september 2009 in de Vuelta.

  Philip Deignan op 17 september 2009 in de Vuelta.

  Philip Deignan zwaait na 14 seizoenen af als profrenner. De voormalige ritwinnaar in de Ronde van Spanje is 35 en is toe aan een nieuwe uitdaging.

  "Het is met een gevoel van droefenis maar ook veel trots en optimisme dat ik mijn afscheid van het profwielrennen aankondig", twittert de 35-jarige Deignan, die de voorbije vijf seizoenen voor Team Sky uitkwam.

   

  "Toen ik als 15-jarige knaap toertjes maakte in Donegal had ik nooit kunnen dromen dat ik van de sport waar ik van houd 14 jaar mijn carrière zou maken."

   

  "Ik heb veel ups en downs gekend, maar het maakt me dankbaar en trots dat ik mijn loopbaan gezond en op een toppunt bij de beste ploeg in de wereld kan beëindigen. Op naar de volgende uitdaging."     

   

  Deignan werd in 2005 prof bij AG2R. Hij droeg ook het shirt van Cervélo (2009-2010), RadioShack (2011), UnitedHealthcare en, sinds 2014, Team Sky.

   

  Hij heeft amper zeges op zijn erelijst, maar won in 2009 wel een etappe in de Ronde van Spanje. Deignan werd zo de eerste Ierse ritwinnaar in een grote ronde sinds Stephen Roche in de Tour van 1992. Deignan beëindigde die Vuelta op de negende plaats, zijn hoogste ranking in de tien grote rondes die hij reed (6x Giro, 4x Vuelta).

  Tweet van Deignan: