Ga naar de inhoud

Mick Schumacher (19) promoveert naar de Formule 2

 di 27 november 2018 14:39
Mick Schumacher.
Schumacher werd dit jaar Europees kampioen in de Formule 3.

Mick Schumacher (19) debuteert volgend jaar in de Formule 2. De zoon van F1-legende Michael Schumacher staat op die manier een stapje dichter bij de Formule 1.

Mick Schumacher kroonde zich vorige maand tot Europees kampioen in het Formule 3-kampioenschap. Hij blijft bij het Prema Team, maar zal in 2019 een categorie hoger racen.

 

"Ik kijk er heel erg naar uit volgend seizoen in de FIA Formule 2 met Prema uit te komen", zegt de Duitse tiener. "Het is voor mij een logische stap in mijn sportieve parcours. Ik zal veel opsteken op het technische vlak en ik zal kunnen groeien als racer."

 

Volgens zijn teambaas Rene Rosin is Mick Schumacher "extreem getalenteerd en erg vastberaden". "Dit kampioenschap is niet gemakkelijk, zeker niet voor rookies, maar Mick beschikt over de maturiteit en de skills om het te maken."

 

Mick Schumacker begon zijn autosportcarrière bij Prema in 2016 in de Formule 4. Hij won dit jaar 8 wedstrijden, haalde 14 keer het podium en stond 7 keer op de pole.

Tweets:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.