• home
 • video
 • pas verschenen

  "Waarom niet geloven dat morgen die ene match is waarin we voor een mirakel kunnen zorgen?"

  Ivan Leko.

  Club Brugge staat op de derde plaats in zijn poule.

  In de competitie hapert de motor van Club Brugge, in Europa probeert Club morgen weerwerk te bieden tegen groepsleider Borussia Dortmund. "We moeten het hen moeilijk proberen te maken. Als je hier komt om te speculeren en de bus te parkeren, dan wordt het een moeilijk verhaal."

  "We weten goed genoeg dat zij favoriet zijn"

  "Ja, de resultaten zijn niet wat we verwacht hadden", vertelt Ivan Leko over de recente vormdip bij Club, "maar als je kijkt naar de voorbije maanden, dan is dat toch een positief verhaal."

   

  De Brugse T1 voelt ondanks de mindere resultaten in eigen land dat zijn ploeg "klaar" is voor de Europese opdracht tegen Dortmund. "Met grinta proberen we opnieuw in onze beste vorm te komen."

   

  "Of we ook zullen genieten? Neen, totaal niet. We proberen een resultaat te halen, maar we weten goed genoeg dat zij favoriet zijn."

   

  "Van de 10 wedstrijden tegen ons zullen zij er waarschijnlijk 8 of 9 winnen. Waarom zouden we dan niet geloven dat morgen die ene match is waarin we voor een klein mirakel kunnen zorgen?"

  Brandon Mechele en Ivan Leko.

  Brandon Mechele en Ivan Leko.

  "Als je hier komt om de bus te parkeren, dan wordt het een moeilijk verhaal"

  In de heenmatch hield Club Brugge erg lang stand tegen Dortmund, maar Ivan Leko geeft aan dat dit een ander verhaal wordt. "Er zijn nu veel meer automatismen bij Dortmund. Als je in de Bundesliga Bayern op 9 punten zet, dan ben je een ploeg in topvorm."

   

  "We hebben vertrouwen in ons voetbal, maar we weten tegen wie we spelen. We hebben al 4 goeie matchen gespeeld in Europa. We proberen onze momenten te pakken en we moeten aan de overkant geconcentreerd verdedigen."

   

  "Op een collectieve manier dus en we moeten het hen moeilijk proberen te maken. Als je hier komt om te speculeren en de bus te parkeren, dan wordt het een moeilijk verhaal."

  De persbabbel met Ivan Leko:

  De persbabbel met Brandon Mechele: