• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Ierse amateurclub fakete dood van speler om niet te hoeven spelen

  Ballen

  "Dit is een onvergeeflijke fout van onze secretaris."

  Ballybrack FC, een club uit Dublin, heeft zich heel wat hoon op de hals gehaald door de dood van een speler te verzinnen om zo een match te kunnen uitstellen. Pas toen de bond informeerde naar de begrafenis kwam het bedrog aan het licht.

  Ballybrack FC speelt in de Leinster Senior Football League en had in principe een match moeten spelen tegen Arklow Town. Maar Ballybrack vroeg aan de bond om die match uit te stellen, omdat zijn Spaanse speler Fernando Nuno La Fuente was omgekomen in een auto-ongeluk.

   

  Nu blijkt evenwel dat Nuno La Fuente helemaal niet is overleden, maar gewoon is teruggekeerd naar Spanje. "We hadden de match al afgelast en onze condoleances aangeboden", vertelt bondsvoorzitter Moran. "Maar toen we de club contacteerden om te weten wanneer de begrafenis was, begon hun verhaal te ontrafelen."

   

  "Ze zeiden dat hij zaterdag al naar Spanje was overgebracht. Maar hij was pas vrijdag gestorven. Dat deed een belletje rinkelen en dus zijn we dieper gaan graven."

  "Onvergeeflijke fout van onze secretaris, die persoonlijke problemen heeft"

  Bij Ballybrack FC hebben ze hun excuses aangeboden en wijzen ze met een bschuldigende vinger naar hun secretaris, die ook al ontslag heeft genomen.

  "Deze onaanvaardbare fout was totaal zijn stijl niet, maar is gemaakt door iemand met ernstige persoonlijke problemen op dit moment. De verdiensten van deze man voor onze club en het voetbal in Dublin zijn nochtans groot."