• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Terugmatch River Plate-Boca Juniors wordt niet in Argentinië gespeeld

  Boca Juniors

  De duels tussen Boca Juniors en River Plate zorgen altijd voor vuurwerk.

  De Zuid-Amerikaanse voetbalbond heeft beslist om de terugmatch van de Copa Libertadores op 8 of 9 december te laten plaatsvinden. Dat zal niet in het stadion van River Plate zijn. Sterker nog, het zal niet in Argentinië zijn.

  De finale van de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse Champions League, tussen aartsrivalen Boca Juniors en River Plate heeft al heel wat stof doen opwaaien. De heenmatch eindigde na een al bij al nog vredige wedstrijd op 2-2.

   

  Maar de aanloop naar de terugmatch in het stadion van River Plate werd volledig overschaduwd door zware rellen. De organisatoren stelden de wedstrijd tot 2 keer toe uit.

   

  Er gingen stemmen op om de terugmatch helemaal niet meer te laten spelen, maar de Conmebol, de Zuid-Amerikaanse voetbalbond, heeft nu beslist om in het weekend van 8 en 9 december toch nog eens te proberen.

   

  "Er loopt nog altijd een onderzoek naar de rellen rond de match tussen River Plate en Boca Juniors, maar uit veiligheidsoverwegingen zal de terugmatch niet in Argentinië gespeeld worden." Waar de match wél zal plaatsvinden, is nog niet bekend. Onder meer Genua, waar heel veel Argentijnen hun roots hebben, bood aan de wedstrijd te organiseren.