• home
 • video
 • pas verschenen

  STVV staat bekend om stilstaande fases: "We oefenen een uurtje per week"

  Extra Time maandagavond met Joos, Degryse, Sonck en Charaï.

  Issame Charaï was maandagavond de centrale gast in Extra Time. De hulpcoach van STVV mocht er (bij afwezigheid van de zieke hoofdtrainer Marc Brys) duiding komen geven bij de overwinning tegen Anderlecht en de mooie 5e plaats in het klassement.

  Ja of neen?

  • Ben je verrast over de 5e plaats van STVV? Neen
  • Genoot je van de Anderlecht-jongeren? Ja
  • Houd je van kunstgras? Joker
  • Legt STVV nog voor het einde van het seizoen een nieuwe grasmat? Denk ik niet
  • Word je ooit hoofdtrainer? Ja

  "Een uur per week stilstaande fases"

  STVV staat sinds dit seizoen bekend om zijn ingestudeerde nummertjes bij stilstaande fases. Extra Time maakte er een compilatie van.

   

  "Hoeveel tijd we hier per week aan besteden? Een uur tot een een uur en een kwartier. Wel in volle concentratie, verdeeld over 2 tot maximaal 3 sessies", zegt Issame Charaï.

   

  "Dat begint al in de voorbereiding op het seizoen. Zodra het seizoen begint, is het dan zaak om te herhalen en te verbeteren. We kiezen per tegenstander tussen 3 of 4 varianten. De laatste 3 dagen voor de match oefenen we die varianten in."

  "Soms krijg je geen hoogte van Kamada"

  Daichi Kamada scoorde al 9 keer in 10 wedstrijden. Tegen Anderlecht nam hij de 3-2 voor zijn rekening. De Japanner is een van de sensaties bij STVV.

   

  Charaï: "Daichi is niet echt een typische spits. Hij is een slimme, koelbloedige en verstandige jongen. Soms krijg je er geen hoogte van. Verdedigers weten niet hoe ze hem moeten dekken, omdat hij veel varieert."

  "Soms doet hij geniale dingen"

  "Kamada doet soms geniale dingen. Op het moment zelf bepaalde beslissingen nemen en de bal binnentrappen..."

   

  Is de communicatie met de Japanse jongens niet lastig? Charaï: "Ze krijgen een cursus Engels die aangeboden wordt door de Japanse eigenaars. Dat gebeurt online. Of we een tolk hebben? We hebben een Japanse kinesist die Engels spreekt. Maar enkele spelers spraken al wat Engels toen ze aankwamen."

  "STVV in POI? Dat mogen we nog niet zeggen"

  STVV bekleedt de 5e plaats in het klassement. Hier en daar wordt al gedroomd van deelname aan POI. Frank Raes legde de vraag voor aan Charai¨: "Is POI de ambitie of mogen we dat nog niet zeggen?"

   

  "Dat mogen we zeker nog niet zeggen, Frank. Als sportman moet je niet flauw doen en probeer je elke wedstrijd te winnen. Dan doe je mee, maar Standard en Gent zijn aan het komen. Charleroi stijgt ook weer..."

  "Ik heb op u gestemd"

  Issame Charaï beleefde zelf hoogdagen als voetballer van KV Mechelen. Zo scoorde hij voor geel-rood in de bekerwedstrijd tegen Germinal Beerschot Antwerpen.

   

  Na de match gaf hij een interview aan Sporza, met de Antwerpse burgemeester Patrick Janssens erbij. Extra Time diepte dat nog eens op. "Ik heb op jou gestemd", zei Charaï toen tegen Janssens.